סדנת קולינריה משותפת לתלמידי אורט דן גורמה וסטודנטים מאוקראינה

במהלך חודש אפריל התקיימה סדנה מעשית משותפת לבית ספר תיכון לקולינריה אורט דן גורמה בת”א לבין המכללה למסחר וכלכלה בחרקוב שבאוקריינה. שיתוף הפעולה נוצר בין שני בתי הספר בעקבות גיוסו של השף סרקיס יקוביאן, יו”ר העמותה “שפים למען השלום” שעוסקת בקירוב לבבות בין שפים מכל רחבי העולם ע”י מנהל התיכון, רביב שורץ. את הסדנה העבירו בפועל מורי מגמת הקולינריה, השפים גיא לסניצקי וחי לוי. בסדנה צפו תלמידי כיתה י’ של התיכון הקולינרי יחד עם תלמידי מגמת הבישול במכללה האוקראינית, שהצטרפו באמצעות  ZOOM.

בבניית תפריט הסדנה נלקחו שיקולים של חשיפת המטבח המקומי הישראלי בפני התלמידים האוקראיניים את ולכן נבחרו מנות ים תיכוניות ומזרח תיכוניות קלאסיות כגון: עלי גפן וסיניית דגים וכן מנות ישראליות עדכניות כגון: פילטים של דג ים תיכוני, כבושים במיץ לימון ועארק שצולחתו עם הדרים וקרם פרש. בסיום הסדנה הכינו תלמידי אורט דן גורמה את המנות שהודגמו ע”י השפים. בהמשך תתקיים סדנה דומה ב-ZOOM בנושא אוכל אוקראיני, אותה יעבירו השפים האוקראינים וישתתפו בה תלמידי התיכון.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *