תלמידת אורט ערבי להנדסה ומדעים בלוד מציגה בועידת החינוך של TheMarker

ועידת החינוך של TheMarker התקיימה השנה בצל משבר הקורונה, שהציב בפני אנשי החינוך בארץ ובעולם אתגרים חסרי תקדים, אולם גם היווה הזדמנות להובלת שינויים ולהנעת תהליכים חינוכיים מורכבים, תחת הכותרת: “מה למדנו? האם זו הזדמנות ליצור מציאות חינוכית חדשה?”

בוועידה הוצגו האתגרים וההזדמנויות החינוכיות שנוצרו עם החזרה לשגרה, במטרה לנסות להבין האם דווקא בעקבות המגפה נוצרו התנאים המתאימים לשינוי המציאות החינוכית בישראל ולקחו בה חלק בעלי תפקידים בולטים בשדה החינוך בישראל כמו: יפה בן דויד, מזכ”לית הסתדרות המורים; פרופ’ יאיר עמיחי המבורגר, ראש המרכז לחקר הפסיכולוגיה של האינטרנט בבינתחומי; פרופ’ יולי תמיר, נשיאת המכללה האקדמאית בית ברל ושרת החינוך לשעבר; מיכל כהן, מנכ”לית קרן רש”י, לשעבר מנכ”לית משרד החינוך ועוד.

בין הדוברים הוזמנו גם בני נוער להשמיע את קולם ולהציג את החוויה החינוכית והלימודית מנקודת מבטם, בינהם תלמידת ביה”ס הערבי השש שנתי אורט להנדסה ומדעים בלוד المدرسة العربية الثانوية للعلوم والهندسة – أورط اللد, יוסרה נג׳מי.

בדבריה(דקות 1:11:41-1:15:15) שיתפה יוסרה: “כל הלימודים הפכו ללמידה מרחוק…במשך שנה שלמה…אין ספק שזה היה אתגר קשה לנו לבני הנוער ולמתבגרים. מעבר ללימודים ולהכנות לבגרויות, היה חסר המגע הבינאישי…היינו מבולבלים וחסרי אונים…חששנו לגבי העתיד הלימודי שלנו וגם לגבי המצב החברתי. לא הצלחנו לבנות קשרים חברתיים…חששנו להצדיק את הסטיגמה שדבקה בנו כדור לא רגיש, דור המסכים האדיש… ואכן…היינו מול המסכים שעות רבות, מתוסכלים ושבורים…נוסף לקושי ללמוד מרחוק, חלק מהתלמידים לא הצליחו להתחבר וזה גרם לפער…בית הספר שלי תמך בנקודה זו…וזו יוזמה מבורכת שתרומתה גדולה…זוהי תקופה עם אתגרים רבים שלימדה אותנו על סבלנות, סובלנות, עמידה בזמנים ואחריות אישית”.

לפני מספר חודשים התארחה יוסרה גם בתכנית סדר יום עם קרן נויבך בכאן ב’ במשדר מיוחד לרגל יום זכויות הילד הבינלאומי לראיון מרתק ומעורר מחשבה על חווית הלמידה שלה בזמן הקורונה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *