הושק פודקסט “אצא לי השוקה” לצעדים ראשונים בשוק הפיננסי

שנת 2020 נרשמת כשנת פריצה לפודקאסטים בישראל – למרות ואולי בזכות הקורונה. מה שנדמה כתור הזהב של הפודקאסטים בישראל, עם נתוני האזנות ששוברים שיאים, איפשר בשנה הזו לישראלים רבים במגוון גילאים הזדמנות ליצירת ולצריכת תוכן.

עבור צוות חינוך פיננסי באורט היוותה העלייה הדראמטית בפופולריות השימוש בפלטפורמת תוכן זו, הזדמנות להרחיב את מעגל הקהלים בתכנית ובמיוחד את קבוצת הגיל שאליה ממעטים להתייחס – “מבוגרים-צעירים”(Young Adults) בני 18-25 היוצאים אל חיי העצמאות וצריכים לקבל החלטות פיננסיות רבות, כשהם חסרי ניסיון בעולם האמיתי. בשנת 2019 חיו בישראל 1,053,700 תושבים בני 18-25, שהם קצת יותר מ-11% מאוכלוסיית המדינה. רוב בני ובנות קבוצת הגיל הזו התמודדו לראשונה בחייהם עם עבודה ומיסים, עם חיסכון וניהול תקציב, עם הביטוח הלאומי, תשלומי ועד בית ועוד.

צוות תכנית חינוך פיננסי “להבין את הכסף”, ביחידת התכנים במרכז למרכז ופיתוח ברשת אורט, השלים בימים אלו את הפודקאסט “אצא לי השוקה”. הסדרה מורכבת מחמישה פרקים, שרלוונטיים למאזינים כמעט בכל גיל ומנגישים בצורה ידידותית ידע וכלים שמסייעים להתמודד עם הסופרמרקט הגדול של החיים – השוק הפיננסי.

בסדרה מרואיינים חמישה צעירים בני קבוצת הגיל הזו, שמספרים על חייהם ושואלים שאלות בנושאים השונים. מי שמסייעים לתת מענה על השאלות ולהעניק עצות להתנהלות הנכונה הם ארבעה מומחים: ד”ר גיא הוכמן, פסיכולוג התנהגותי מבית הספר לפסיכולוגיה של המרכז הבינתחומי; רו”ח, סער דדשב; תומר שרם, חבר צוות סיוע משפטי לעובדים צעירים של הנוער העובד והלומד ושרון לוין, מנהלת ההדרכה של עמותת פעמונים.

את 83 הדקות של חמשת פרקי הסדרה חותם מרואיין צעיר נוסף שמשתף את המאזינים בסיפורו האישי – הדרך אותה עבר ממציאות בה היה שקוע בחובות של עשרות אלפי שקלים ועד ליציאה מהמשבר באמצעות התנהלות פיננסית טובה.

פרקי הסדרה זמינים באתר התכנית להבין את הכסף ובפלטפורמות פודקסט אחרות:

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *