ערב יום השואה והגבורה תשפ”א צויין בבתי הספר של אורט בטקסי זיכרון מרגשים, במפגשים ובפעילויות להנצחת זכר הניספים ותיעוד סיפורי הניצולים, בהתאם להגבלות התו הירוק ולהנחיות משרד הבריאות והחינוך.
תלמידי אורט חולון פתחו את שבוע ההנצחה לשואה ולגבורה במצעד זיכרון לזכר הקהילות שהושמדו בשואה, בבית העלמין חולון. התלמידים ניקו את המצבות ששימשו לאורך השנים עבור הניצולים מקום התייחדות לזכר בני משפחתם הניספים, הניחו זרים ואבנים, הדליקו נרות נשמה לזכרם ושמעו מפי רחל מגד, רכזת מעורבת מתיכון נעמת, ובת לניצולת שואה, על הפרוייקט “אבנים מדברות”, אותו יזמה.
באורט מרום עכו עמד השנה הטקס בסימן “עד היהודי האחרון – שמונים שנה לראשית ההשמדה ההמונית”.
באורט אורמת ביבנה התקיים טקס מרגש וכן סופר סיפורו המרגש ומעורר ההשראה של אביו של יהודה ברונצקי, מקימו של מפעל וביה”ס אורמת.
קריית החינוך אורט סינגאלובסקי התייחדה עם זכר ששת מיליוני הנספים וציינה את יום הזכרון לשואה ולגבורה בשיעורים מיוחדים ומרגשים שנערכו בכל הכיתות ובהן גם הוקרנה הצגת התיאטרון “חנה סנש” המגוללת את סיפור גבורתה ההירואי של הצנחנית. ההצגה נכתבה ובויימה ע”י גדי רבינוביץ’ (על-פי אהרון מגד), ובוצעה ע”י קבוצת התיאטרון “הסינגלטרון” אשר מורכבת כולה מתלמידי בית הספר.
תלמידי אורט ליבוביץ בנתניה הקימו פינת הנצחה בבית הספר בה הוצגו תיעוד סיפורים אישיים של השורדים המתפרסמים באתר אינטרנט ייעודי “כשעבר ועתיד נפגשים”, תמונות משותפות של השורדים ותלמידי תכנית מחוברים וחיבורי “נימה אישית” של התלמידים שכתבו על משמעות הקשר שלהם עם השורד.
תלמידי אורט לילנטל ברמלה תיעדו את סיפורה של שורדת שואה
באורט נוף הגליל התקיימו מעגלי שיח של תלמידים וניצולים
באורט קרית ביאליק הוקם קיר משואה לתקומה. בחלק התקומה הוצגו סיפורי תלמידים וניצולים המספרים על הקשר המיוחד ביניהם.
