למידה דיאלוגית היא למידה מקדמת תוכן, כישורי חשיבה ודרכי תקשורת ומפתחת מיומנויות חשיבה ברמות גבוהות, חשיבה חדשנית ויצירתית, מפתחת ומאפשרת יכולת ביטוי עצמי מלא והקשבה פעילה. כמו כן הלמידה הדיאלוגית מפתחת ערכים כגון קבלת האחר, כבוד, ערבות הדדית ואחריות (ללמידה, להתנהגות) ויוצרת בתלמידים תחושת בטחון, מסוגלות, אימון ושייכות.
באורט רבין בגן יבנה באים לידי ביטוי שיעורים דיאלוגיים בלימודי תנ”ך, היסטוריה, אזרחות, מדעים וכן מתמטיקה. במערכי השיעור הדיאלוגיים משלבים צוותי ההוראה את תכני הלימוד של שני תחומי הידע, תוך קיום דיאלוג בתוך קבוצת העבודה על מנת לקדם את הטמעת הדיאלוג בקרב התלמידים.
לאחרונה התקיים שיעורים המשלבים את מקצועות הפיזיקה ותרבות ישראל, ומקצועות הסטוריה ותנ”ך.
התלמידים עסקו בהשוואות בין טקסטים,בשאילת שאלות,ושימוש בין מקורות מידע,התלמידים נחלקו לקבוצות ידע וקיימו למידת עמיתים .לאחר כל שיעור נערכת רפלקציה והמסקנות מיושמות בשיעור הבא.
מנהלת בית הספר, מרי שפונט: “תחומי הדעת השונים מסייעים לנו להבין את העולם אף שגבולותיהם אינם תמיד ברורים וחד-משמעיים. פעמים רבות הם אפילו משלימים זה את זה. למידה שמערבת תחומי דעת שונים מרחיבה את החשיבה של התלמידים, פותחת בפניהם עולם עשיר ומגוון .מטרתה של הלמידה הבינתחומית ,להרחיב את אופקי המחשבה ואת המבט הגלובלי על הידע המצטבר, טיפוח גישה זו עשוייה להעניק כלים להתמודדות עם אתגרים של המאה העשרים ואחת”.