חג הסִיגְד, הוא חגם של יהודים יוצאי אתיופיה, המסמל את הברית עם עמם ועם תורתם. סִיגְד חל בכ”ט בחודש תשואן (כ”ט בחשוון), 50 יום לאחר יום הכיפורים. הסיגד הוא יום של צום, טהרה והתחדשות, ובמרכזו טקס חידוש הברית בין העם לאל, הכולל ברכות ותפילות לגאולה. הטקס נערך בראש הר גבוה, כסמל למעמד הר סיני, ומנהלים אותו כהני הקהילה. ההשראה למנהגי החג לקוחה ממעמד דומה המתואר בתנ”ך, שאותו קיימו עזרא ונחמיה בימי שיבת ציון. בשנת 2008 אושרה בכנסת הצעת חוק חג הסיגד, הקובע אותו כחג רשמי במדינת ישראל. ובפועל: קיום טקס ממלכתי שנתי לציון החג, לימוד על הסיגד בבתי הספר, ומתן יום בחירה במשק שבו עובדים יכולים לקחת חופשה. ברחבי בתי הספר של אורט צויין החג במגוון פעילויות.
הורי תלמידים באורט אפרידר באשקלון העלו זכרונות מהעליה הגדולה של עולי אתיופיה וסיפרו על חג הסִיגְד, ברקע מקהלת אורט אפרידר בביצוע ל”המסע לארץ ישראל” של שלמה גרוניך:
באורט תעשיה אוירית בלוד נפתח חג הסִיגְד בברכה מכל משפחת בית הספר וכן בשיתוף מתכונים ממאכלי העדה האתיופית. אורי קונפורטי, מורה לאזרחות בביה”ס ששהה באתיופיה וניהל את מערך העלייה מאתיופיה בשנים 2004-2008 מטעם ההסתדרות הציונית, העביר הרצאה מרתקת ומרגשת במיוחד. אנקדוטה מעניינת שריגשה את כולם היתה תיאור ביקורו של אחד מתלמידי יב’ בביה”ס, עם משפחתו אצל אורי באדיס אבבה.
באורט בית הערבה בירושלים נחגג חג הסִיגְד בסימן ראש חודש כסלו והרבה מילים טובות
בקרית החינוך אורט יובלי אריאל, השיקו לאחרונה את פודקאסט בית הספר, המשודר מידי יום ראשון ומתפרסם בעמוד הפייסבוק והאינסטגרם של בי”ס. בפודקסט ראיונות מרתקים עם תלמידים שמספרים על עצמם. לכבוד חג הסִיגְד תלמידת כיתה יא’ בביה”ס, תהילה ברוך סיפרה בפודקאסט על העלייה מאתיופיה של הוריה ועל משמעות חג הסִיגְד