צוות אורטוב במנהל לחינוך ותפעול באורט הוביל לאחרונה האקתון חשוב ומשמעותי לתקופת הקורונה: “מחוסנים בדיגיטל”. השהות הממושכת במרחבים הוירטואלים העלתה צורך להפוך את הלמידה הוירטואלית ללמידה פעילה וחוויתית ולמגר תופעות של התנהגות לא הולמת ואף פוגענית. בהאקתון נבחנו מודלים ליצירת מרחב וירטואלי חוויתי ומוגן. השתתפו בו כ-170 אנשי צוותים חינוכיים; תלמידים; הורים; אנשי מקצוע רלוונטיים; בעלי תפקידים ברשויות המקומיות ואנשי פיתוח מהמגזר העסקי, מ-15 קבוצות מכל הארץ, שאת כל אחת מהן הוביל מנטור. מטרת האקתון היתה לייצר הזדמנות לקידום שינוי במרחבי הלמידה של ילדי ישראל; לאפשר יצירת חיבורים עם אנשים וגורמים שונים בתוך הרשת ומחוצה לה ולאפשר חשיפה לאנשים ולאירועים מעוררי השראה, באמצעות התנסות וחוויה.
האירוע הורכב ממפגשי העשרה ולמידה, סדנאות והרצאות. בהמשך התפצלו המשתתפים לקבוצות עבודה בהן התקיים מרתון חשיבה על רעיונות למודלים ומיזמים שיהפכו את המרחב הווירטואלי למרחב למידה מפרה, המותאם לתקופה. בקבוצות העבודה שהתקיימו בזום ואותן הובילו מנטורים, נפגשו תלמידים עם מורים, מחנכים, אנשי חינוך ובעלי תפקידים לשיח מאתגר ורלוונטי.
תימורה שירי, סמנכ”ל וראש המנהל לחינוך ותפעול ברשת, שיתפה: “רלוונטיות, הופכת אותנו משמעותיים. מרגש היה לראות מורים ותלמידים יושבים ולומדים יחד כיצד לפעול כדי לשפר את איכות החיים במרחב הדיגיטלי ומרחב הפיזי החדש….התקופה הזו מאתגרת אותנו לפרואקטיביות כנגד כל הגורמים המעכבים אותה. הזדמנות נדירה לחיבור בין תלמידים, מורים וגורמי סביבה וקהילה על מנת לקדם פתרונות ומענים נדרשים בתקופה בה “חכמת ההמונים” מחליפה את המתכונים הקבועים לפתרון בעיות. גאווה רבה בתפמידים ובמורים אשר לקחו חלק בפעילות ותודה לנתי על ההנחיה”.
דפנה אלון, מנהלת צוות אורטוב, הוסיפה: “אירוע חשוב, שגייס את כולנו לחשיבה יצירתית לאחד מאתגרי התקופה”.



