בין עשרת הקבוצות שעלו לגמר אולימפיאדת רמון לחלל לחטיבות הביניים, בלטו נבחרות התלמידים מחטיבות הביניים ברשת אורט ישראל. התחרות הארצית לזכרו של אילן רמון מהווה הזדמנות לתלמידי חטיבות הביניים להתמודד עם אתגרים מסקרנים מתחום החלל. מטרת התחרות היא לטפח מצוינות מדעית- טכנולוגית. בתי ספר המשתתפים בתחרות מעניקים לתלמידיהם הזדמנות למידה לא שגרתית, בה עליהם להתמודד עם בעיה מתחום חקר החלל והיקום ולמצוא פיתרון יצירתי, מנומק ומבוסס, תוך פיתוח חשיבה איכותית וכמותית. במהלך גיבוש הפתרון של הבעיה הקבוצות מתייעצות עם מומחים, מאתרות חומרים רלוונטיים באינטרנט ועוד. אולימפיאדת רמון היא גם הזדמנות למורים לקבל כלים הנדרשים לדרכי הוראה מגוונות, מסקרנות ומעוררות מוטיבציה. התחרות פועלת תחת סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה, בשיתוף הפיקוח על הוראת מדע וטכנולוגיה באגף מדעים א’ במזכירות הפדגוגית במשרד החינוך, בשיתוף ובביצוע של המרכז הישראלי למצוינות בחינוך ובחסות קרן המלגות הממשלתית הפועלת במשרד המדע להנצחת מורשתו של טייס החלל אילן רמון.
התחרות מתקיימת לאורך שנת הלימודים במספר שלבים, בהם התבקשו התלמידים לבנות דגם של תחנה מאויישת מחוץ לכדור הארץ באמצעות מחשב. בתהליך התלמידים התמודדו עם אתגרים רבים, פתרו חידות ומשימות, השתתפו בחידון מקוון, תכננו ובצעו פעילות קהילתית ובנו דגם.
נבחרת התלמידים מכיתת המחוננים ע”ש קירי באורט החטיבה החדשה ביקנעם, מונה 18 תלמידים מתוכם 9 בנים ו 9 בנות והם יציגו בגמר הגדול את הדגם H.O.M.E. את הקבוצה ליוותה לאורך התהליך יאנה חיימוביץ, המורה לפיסיקה.
צפו בסרטון שהכינו התלמידים לגמר התחרות
נבחרת התלמידים מאורט עירוני ד’ מודיעין בנתה דגם של שתי תחנות מאוישות שיהוו את הבסיס להתיישבות על מאדים. התלמידים מספרים שלאורך התהליך הם רכשו מיומנויות רבות שעזרו להם גם מחוץ לפרוייקט. כדוגמת עריכת האקתון, עריכת סרטי וידאו ומידול תלת מימדי. כמו גם, הם גילו שיש עוד הרבה דברים לגלות על החלל ממה שהיה ידוע להם עד כה.
צפו בסרטון שהכינו לגמר התחרות
6 תלמידים מצטיינים מכיתות החט”ב בישיבה התיכונית אורט קרית גת יצרו פרוייקט תחנת חלל בירח להדפסת מבנים בתלת מימד. אחרי עבודה מאומצת, מקצועית ומאתגרת שעשו השישה בהובלת הרב חגי, התבשרו כי עלו לגמר.
צפו בסרטון שהכינו לגמר התחרות
שיאה של התחרות הוא באירוע גמר, אליו מעפילים עשרה בתי ספר, בינהם השנה כאמור, ייצוג מכובד לנבחרות מאורט. במהלך אירוע הגמר הקבוצות המתחרות ייפגשו ויתחרו ביניהן בתחנות לימודיות וחווייתיות שונות, הכוללות בנייה ושימוש במודלים, משימות והתנסויות, פתרון חידות, משימות מתוקשבות ועוד, תוך יישום הידע שרכשו במהלך כל שלבי התחרות. כמו כן הם יציגו את הדגמים שבנו בפני חבר השופטים והקבוצות האחרות. בחירת הזוכים נעשית על-ידי חבר השופטים החברים בוועדת הפרס, הכוללת מומחים מתחומי המדעים והחינוך. לזוכים יוענקו פרסים ותעודות הוקרה שיחולקו במהלך אירוע הגמר.
מנהלת חטיבת הביניים החדשה ביוקנעם, אביבה סבאג: “חשובה מאוד לתלמידים התרומה לחברה והם שואפים לתרום לחברה בתחומים שונים. לכל אחד חלום משלו – להיות מדען או סופר, רופאה או אסטרונאוטית ואף להוביל לשינוי ביחס החברה לאיכות הסביבה”.
ראש הישיבה התיכונית אורט קרית גת, הרב נתנאל דהן, אמר בהתרגשות: “בזכות ההשקעה הרבה של המצטיינים ושל הרב חגי, עלינו לגמר הארצי!!!”