כנס ראשון להשבחת פרוייקטי גמר בחינוך הטכנולוגי, בהובלת מכון גורלניק לחדשנות בחינוך, במנהל למחקר ופיתוח ולהכשרה של רשת אורט, ובשיתוף המנהל לחינוך ותפעול באורט, התקיים לאחרונה במרכז מושינסקי בת”א בהשתתפות 80 מנחי פרויקטים ומורים בחינוך הטכנולוגי ברשת אורט מכל הארץ.
את הכנס פתחה גלית גולדברגר, ראשת המכון לחדשנות בחינוך במנהל למחקר ופיתוח ולהכשרה, שהזמינה את סמנכ”ל וראש המנהל למחקר ופיתוח ולהכשרה, יואל רוטשילד, לשאת דברים על חשיבות ההסמכות והצורך בהקפדה על איכות פרויקטי הגמר בחינוך הטכנולוגי.
בדבריו סקר את מבנה רשת אורט ישראל והציג את ערכי הליבה לפיהם פועלת הרשת: מצוינות, מקצוענות ואיכות, חדשנות ויוזמה, אמינות והוגנות. בהמשך הציג את חזון הרשת לפיו חינוך יוצר עתיד ואת המודלים שפותחו במנהל למו”פ ולהכשרה לקידומו. בהמשך אף הציג את עקרונות החינוך הטכנולוגי – הנדסי – מדעי באורט ישראל, דרכי הוראה חדשניות.
יואב גז, מנכ”ל ומייסד Beta, שיתף בהרצאתו “הצלחה בעידן של הפרעות” על חשיבות הצורך לבסס בתלמידים אמון בעצמם וביכולת שלהם להמציא, להיות יצירתיים ולחולל שינוי, ולהעניק להם כלים ושיטות של חברות ההזנק המובילות בעולם משלב הרעיון ועד בניית תכנית עסקית.
מיד לאחריו הרצה גיא הולנדר מארגון מארגון Max. מיזם Maximum Impact שהוקם ב-2017 פועל להעצמת תלמידי תיכון בכיתות י”ב אשר לומדים במגמות הטכנולוגיות, ע”י ידי פרויקטי גמר טכנולוגיים. מטרתו לקדם רעיונות של תלמידי תיכון, משלב פרויקט גמר, לאבטיפוס מלא, בדרך למוצר אמיתי שיוכל לחולל שינוי בחברה.
בתום ההרצאות, המשיכו המשתתפים לסדנה בקבוצות בנושא המורה ההיברידי.