ביקור מנכ”ל במקיף אורט מעלות – מובילים הטמעת מודלים של חדשנות ומצוינות לימודית וחברתית בקהילה

מנכ”ל אורט, רז פרויליך, הגיע לביקור בעיר מעלות תרשיחא. אל הסיור שנערך במקיף אורט מעלות, התלוו נציגי הנהלת רשת אורט, נציגי העירייה, נציגי ההנהגה החינוכית בעיר ושותפים לעשייה החינוכית מהמכללה האקדמית גורדון לחינוך ולימודי הוראה. בשנה האחרונה מקדמת רשת אורט ישראל, תוכנית אסטרטגית רחבת היקף בשיתוף עם רשויות מוניציפליות ברחבי הארץ, במטרה להפוך את החינוך לעוגן מרכזי בחיי הקהילה. המהלך נועד לחזק את החוסן הקהילתי, לקדם מנהיגות מקומית ולתמוך בקהילות בתחומי החינוך, החדשנות והחוסן החברתי.

כחלק מאסטרטגיה זו של הרשת, יצאה לראשונה הרשת למהלך רחב ומרגש בערי הצפון, ביניהן עם העיר מעלות תרשיחא, עיר מעורבת בה חיים ערבים ויהודים, חילונים וחרדים, ותיקים ועולים. בשיתוף עם עיריית מעלות תרשיחא, החל התהליך רחב היקף המתוכנן כאמור להתרחב לערים נוספות ברחבי הארץ. מעלות תרשיחא, כחלוצה בתוכנית, מהווה דוגמה לכוחו של חינוך המחבר את הקהילה ולתרומתו לפיתוח מנהיגות קהילתית ולחיזוק תחושת השייכות.

בשיתוף פעולה הייחודי בין רשת אורט, עיריית מעלות תרשיחא ומשרד החינוך, משקיעה הרשת משאבים רבים בפיתוח תוכניות חינוכיות חדשניות. המטרה היא להעניק לתלמידי מעלות תרשיחא את הכלים, המיומנויות והידע הנדרשים כדי להתמודד בהצלחה עם אתגרי העתיד ולמצות את מלוא הפוטנציאל שלהם. התוכניות הייחודיות ממוקדות בחדשנות ובמצוינות, תוך התאמה לצרכים הייחודיים של כל שכבת גיל, חשיפה למגוון המיומנויות הנדרשות בתעשייה והכנה לשוק העבודה העתידי.

הביקור נפתח במרחב iSTEAM – מרחב חדשנות טכנולוגית בביה”ס, בו הציגה מנהלת ביה”ס, מילה זגורי, את הפרופיל החינוכי המיוחד של ביה”ס. מנכ”ל הרשת בליווי כל הנציגים הוזמנו לסייר בתחנות שונות העוסקות בנושאים שונים המשקפים את העשייה של בית הספר ואת התמהיל המיוחד של הקהילה אותו הוא משרת ועבורה הוא מהווה עוגן חינוכי.

בהמשך דברי הפתיחה של המנהלת, הציגו תלמידים את תוכניות iSTEAM הפועלות בבית הספר, בדגש על תוכנית ה-MAKERS. בתכנית התלמידים בונים בעצמם מוצרים, דגמים או פתרונות טכנולוגיים לבעיות אמיתיות. התכנית מהווה חלק מיישום השילוב בין חינוך טכנולוגי וערכים, ומקנה לתלמידים חוויה לימודית רלוונטית, עדכנית ומחוברת לעולם התעסוקה העתידי. ביה”ס מקיים שיתוף פעולה עם מכללת גורדון לטובת הטמעת חדשנות וטכנולוגיה בה הצוות הוא שותף ומפעיל את תכנית אמ”ת – תלמידים מצוינים שמוכוונים לעתודה טכנולוגית, המקבלים שעות נוספות בדיפלומטיה, רטוריקה, דיבייט.  בסוף השנה הם צפויים לטוס לסלוניקי כמשלחת הסברה לבתי ספר היהודים וגם לא יהודים. תלמידי מגמת מדעי המחשב הציגו בפני המנכ”ל אפליקציה להתמודדות עם איומי חדירת כטבמים ואיומים, אותה פיתחו כמענה לצורך אמיתי מהחוויה האישית שלהם במהלך המלחמה.

במרחב ההכנה לצה”ל שנחנך במהלך הביקור באופן סימבולי במקלט ביה”ס, התרשם המנכ”ל מהעשייה הערכית של ביה”ס, בעת שתלמידים שיתפו כיצד הם לקחו את ערך אחדות כערך מוביל לשינוי חברתי, על רקע המבנה הקהילתי המגוון והייחודי של קהילת העיר. נושא אחדות ושילוב, הוא פרויקט משמעותי שמוביל ביה”ס בשיתוף עם בית ספר אורט תרשיחא ערבי; ישיבת אורט מעלות והאולפנה למען חיבור ויצירת דיאלוג בין תלמידים שמגיעים מרקע שונה לחלוטין.

בהמשך הציגו התלמידים את תוכנית אור לקהילה, תכנית התנדבות שנתית בתוך הקהילה לאורך כל השנה, בה קידמו התלמידים פעילות מול משפחות שכולות וליוו משפחות פצועים. בהמשך הוצגה זווית נוספת של התכנית אור פנימי המעודדת ומכוונת למצויינות. ספריית בית הספר עוצבה כמרחב מחבר, שקט ורגוע המחבר את התלמידים לאני הפנימי שלהם. מנהלת בית הספר, הסבירה: “מצוינות אישית זה תהליך שיפור מתמיד. לדוגמא יש לי כיתה של חינוך מיוחד על הספקטרום אנחנו מוציאים אותם ליום לימודים כל יום שני לאורט בראודה ללימודי תעודה. יש לנו כאן קהילה של עולים חדשים מרוסיה ואנחנו מלמדים אותם בשפת אם. ההסתכלות היא שאנחנו חלק מתהליך מהקליטה שלהם בחברה הישראלית. מלמדים אותם את המקצועות ובמקביל משלבים אותם לחיים באזרחות”.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *