משלחת מישראל ומאורט שבה לאחרונה מביקור מקצועי בווייטנאם, שמטרתו הייתה לבחון הזדמנויות לשיתוף פעולה בין רשת אורט לבין גורמים חינוכיים במדינה, בשיתוף פעולה עם חברות טכנולוגיה בינלאומיות. את המשלחת הובילו ראש יחידת פיתוח תכנים במו”פ אורט, דר” משה טלסניק והשגריר לשעבר, ארתור לנק.
במהלך הפגישות הוצגו החוזקות והייחודיות של רשת אורט בעולם החינוך והטכנולוגיה, ובחינת מקומה של ישראל כמעצמה טכנולוגית גלובלית וניסיונה העשיר של אורט בפיתוח והובלת תכניות חינוכיות חדשניות. ד”ר טלסניק הציג את גישת iSTEAM, המשלבת יזמות, מדע, טכנולוגיה, הנדסה ואומנות, וכן דוגמאות לשלושה פרויקטים מחקריים פורצי דרך בתחומי היזמות, האנרגיה והחקלאות המדייקת, שפותחו באורט. בנוסף, שותף מידע על פעילות המכללות של אורט, לרבות לימודי הנדסאים, תוכניות BOOT CAMP, כיתות מפעליות והסמכות מקצועיות. נושא נוסף שזכה להתעניינות רבה היה פתרונות הבינה המלאכותית של אורט והשפעתם על עולם ההוראה.
במהלך הביקור התקיימו מפגשים עם גורמים חינוכיים מובילים בווייטנאם, בין היתר עם הנהלת מכללת Ly Thai To, שבחנה אפשרות לשיתוף פעולה בתחום היזמות. בהמשך, התקיים דיון משמעותי עם אנשי המכון הלאומי למדעי החינוך של וייטנאם (VNIES), בהשתתפות שגריר ישראל לויאטנם, מר ירון מאייר, על שילוב טכנולוגיות חינוך מתקדמות, תוך דגש על AI בחינוך.


ביום האחרון של הביקור יזמה השגרירות הישראלית מפגש עם נציגי FPT Vocational College, מוסד המפעיל שלוחות של מכללות בינלאומיות. כעת, נבחנות אפשרויות להמשך שיתוף פעולה עם גורמי הפיתוח העסקי של המוסד.
ד”ר שרון גרינברג, סמנכ”ל וראש מנהל מחקר ופיתוח באורט אמר: “ביקור זה חשף את ההתעניינות הרבה שיש בווייטנאם במודלים חינוכיים חדשניים ושיתופי פעולה עם גופים מובילים. אנו רואים בכך פתח לשיתופי פעולה משמעותיים בעתיד ומצפים להמשך העבודה עם הגורמים המקומיים לקידום תכניות חינוכיות וטכנולוגיות חדשניות”.