מנכ”ל אורט, רז פרויליך, הגיע יחד עם מטה הרשת לעיר בית שאן, לביקור בשני מוסדות חינוך של הרשת בעיר. הביקור נפתח בתיכון הדתי אורט פסגות בית שאן בניהולו של ציון הרוש. ציון שהחל את תפקידו כמנהל ביה”ס לפני כשנתיים, צמח בעבר באורט פסגות, לימד וחינך שם כעשור ועבד עם קודמו, אורי דויטש. אל הביקור הצטרף, ראש עיריית בית שאן, נועם ג’ומעה, בוגר ביה”ס. בביה”ס המטפח זהות יהודית, דתית וציונית, לומדים השנה כ-410 תלמידים ותלמידות, תחת תפיסה חינוכית, המגולמת בערך מיצויינות. ציון, הסביר: “אנחנו מאמינים במיצוי הפוטנציאל האישי של כל אחד ואחת מבאי הבית, לכדי מצוינות. אנו שואפים להנחיל לתלמידים חוסן נפשי וביטחון עצמי, המפתחים שאיפות ואופק עתידי משמעותי. בוגרינו מחזיקים בזהות דתית-לאומית איתנה ופועלים בקהילה מתוך תחושת שייכות ומחויבות חברתית ואזרחית. דרכי הפעולה שלנו מבוססות על פיתוח אחריות ועצמאות; חינוך למעורבות קהילתית והתנדבותית עידוד יזמות ומנהיגות”. עוד הוסיף ציון: “הדגש החינוכי עליו אנו עמלים בבית הספר הוא על “אהבה” תוך שיתוף פעולה עם ההורים והתלמידים גם יחד”.
בביה”ס עושר איכותי ומגוון של תכנים לימודיים בתחומים שונים הרלוונטיים להצלחה בעולם משתנה, כמו: פיתוח מיומנויות מחקר ולמידה עצמאית, לצד עשייה ערכית חברתית ענפה, המעודדת התגייסות לשירות משמעותי, התנדבות ותרומה לקהילה. הביקור, שירטט עבור המנכ”ל, מטה הרשת, ומנהיגות העיר, עשייה ענפה זו דרך התמקדות בשלושה ערוצי תוכן חינוכי: פדגוגי, דתי-ערכי וחוסן מנטלי והם נפגשו עם תלמידים וצוותים חינוכיים שהציגו בפניהם תכניות שונות, המדגימות את העשייה.

התחנה הבאה של הביקור היתה באורט אמירים בית שאן. מנהלת בית הספר, חיה עוז, הציגה את החזון החינוכי של ביה”ס: “לשמש מרחב של דעת, סקרנות והנעה המטפח ומחנך בור לכבוד האדם למעורבות ולנתינה, לעידוד המצויינות ולטיפוח הזהות הישראלית”.
התלמידים וחברי הצוות הציגו את העשייה הבית ספרית היומיומית באופן מעורר גאווה, והדגישו את הייחודיות של בית הספר. בציר הערכי- חברתי – הוצגו תכניות ייחודיות על הרצף מילדות להורות, תוכניות העוסקות בחיזוק השותפויות הבין דוריות באמצעות חניכת צעירים, פעילות משצ’ים, ושומרי מסך. בציר המנטלי – הוצגו ע”י תלמידים ובוגרים תכניות לפיתוח חוסן כמו טיפול באומנות, אומנויות לחימה, הכנה לשירות משמעותי, וחיבור לאקדמיה, המופעלות בשיתוף בוגרי ביה”ס. כמו כן האורחים הוזמנו למרחב ההנצחה של ביה”ס, בו מונצחים בוגרי ביה”ס, שנפלו במהלך מלחמת חרבות ברזל. את המרחב הציג תמיר, בן דודה של נעמה מועלם, בוגרת ביה”ס שנרצחה במסיבת הנובה. בציר הפדגוגי – הוצגו ע”י תלמידים תכניות יזמות, עבודות חקר ביו רפואיות של מדעניות העתיד, תכנית אקדמיה בתיכון וגשרים ל-8200.