לביה”ס הישגים לימודיים לצד הישגים בהיבט החברתי והערכי. לפני מספר שנים העניקה העמותה הפדגוגית וארגון המורים את פרס החינוך ע”ש אחמד אגבארייה לביה”ס. בשיתוף מנהל חינוך ותפעול חינוכי במטה אורט, וליווי צמוד של סגן ראש מנהל חינוך ותפעול וראש האזור, אבי אבירם ומנהלת האזור, אלונית בר, ביה”ס פועל לקידום תכניות הצטיינות והעלאות שיעורי הזכאות לבגרות. נושאים כמו טוהר בחינות ומעברים חכמים ברצף השש שנתי הם חלק מהיעדים המונחים על שולחן העבודה. בביה”ס הוקם צוות חוויה משותפת שמגבש ומדייק תפיסה חינוכית שש שנתית, הרותם את כל מורי ביה”ס לתהליך. שיעורי ההצלחה בבחינות הבגרות ובמבחני מיון הם גבוהים והתנדבות בקהילה, יוזמות חברתיות ותכניות שונות לקידום ערכי אהבה, נתינה וכבוד, הם חלק מהשיגרה. ביה”ס מוביל שותפויות עם חברות ומוסדות מובילים בתחומי הטכנולוגיה והמדע, כגון אורט בראודה, מכללת קריית ביאליק, הזנק לעתיד, כיתת הייקט, הטכניון, אוניברסיטת חיפה ואגף קליטת מתמחים בהוראה.
34 מורים מצוות ביה”ס הם בוגרי ביה”ס והם מהווים דמויות לחיקוי עבור התלמידים. הצוות כולו מיומן ומקצועי, בעל ניסיון עשיר ומחוייב להצלחת התלמידים ומוביל תכניות ייחודיות כמו: שילוב תלמידי החנ”מ בחינוך הרגיל; מסלול עתודה מדעית מתקדמת; תוכנית טכנולוגית מתקדמת בשותפות עמותת הזנק לעתיד; הדרכות ע”י הטכניון; מסלול טו”ב מכונות, טו”ב אלקטרוניקה ברמה מקצועית, המלווה בחניכה אישית וייעוץ; מסלול שח”ר ותוכנית חינוך פיננסי בשותפות עם בנק מרכנתיל.
האורחים הוזמו לפגוש תלמידים ומורים בתחנות שהציגו את יישום התפיסה החינוכית בהיבטים של חיבור לאחר והכשרת לבבות; התנדבות ונתינה בקהילה; וחדשנות. בתחנה הראשונה הציגו תלמידים את השפה הדבורה כאמצעי לשילוב חברתי. באמצעות דיאלוגים בעברית ובאנגלית הם הדגימו והסבירו את הדרך בה השתלבו בהתנדבות במד”א כדוגמה ואת היכולת לייצג את מדינת ישראל. בביה”ס הם עובדים באמצעות סימולצית MUN שבאמצעותה תלמידים וסטודנטים מתנסים בדיונים על אתגרים ופתרונות גלובליים. התלמידים משקיעים רבות בנושא גם במסגרת “אורטוק”- תוכנית של אורטוב, לפיתוח מיומנויות פרזנטטיביות, קידום דיאלוגים, מצגות דבורות ונאומים.
עוד הוזמנו האורחים להתרשם מתחנת חדשנות בתחומי רובוטיקה, כימיה ועוד; מתחנה שעסקה בחברה ובחוסן, בה הוצגו תוצרי יום המילה הטובה, אורט בריא, שומרי מסך, הקשר החם עם בני הגיל השלישי בקהילה ופעילות התנדבות בקהילה במד”א ובשירות לאומי. בהמשך נפגשו עם הצוות החינוכי ועם יו”ר ועד ההורים, בוגר ביה”ס, שהדגיש את החשיבות הרבה שההורים רואים בפעילות משותפת בין יהודים וערבים.
מנהל האזור, שמיל לוי, שניהל ביה”ס בעיר מטעם אורט בתפקידו הקודם, שיתף: “יש אתגרים בעיר הזאת אבל אפשר למצוא את הנוסחה המנצחת לחיים משותפים. בית הספר עושה עבודה מדהימה ומרשימה. אני מרגיש חלק מהעיר הזאת והמנהיגות שאתה מייצר עם הצוות שלך חג’וג’. אני רואה חשיבות בלייצר את החיבורים. יחד נבנה תוכנית חברתית לימודית ותרבותית וגם נצליח”.
תימורה שירי, סמנכ”ל וראש מנהל מח”ת באורט, שיתפה: ” חיים משותפים! הקריאה הזו לגיבוש תוכנית העוסקת באחדות ובחיים משותפים, פוגשת את כולנו שוש ושוב, ואנחנו רוצים לקדם את זה. בשנתיים האחרונות קרו הרבה דברים דרמטיים וזה הזמן – כשיש כאן תהליכי התחדשות וחדשנות, וכשביה”ס מהווה עוגן יציב בקהילה.”
מנכ”ל הרשת, רז פרויליך, הודה למנהל ביה”ס ולשותפים: “כך נראית הצלחה. מה שראינו כאן לא מובן מאליו. אני רוצה להודות למורים, שבוחרים מידי יום לעסוק יום יום בפני דור העתיד שלנו. אתם חלק מרשת משמעותית ואנחנו חייבים הרבה מההישגים שלנו כרשת לחינוך בערים המעורבות. התרגשתי לבקר במקום מיוחד עם אהבה גדולה. תודהלמנהל ולצוות החינוכי ושותפיפ שלנו ברשות. אני רוצנה לנצל את ההזדמנות לאחל לכם רמאדן כרים, לרגל תחילת הרמאדן בעוד כשבוע, בשנמי ובשם הנהלת אורט”.
בקרית החינוך אורט ע”ש בירן בעכו, לומדים כ-1700, בתיכון ובשתי חטיבות הביניים: חטיבת הנעורים עלייה שנייה וחטיבת הנעורים רוז. אוכלוסית ביה”ס היא הטרוגנית ומורכבת מעולים חדשים, ותיקים, חנ”מ וכיתות מצוינות. בית הספר שוקד על טיפוח סביבה לימודית מסקרנת, רלוונטית ומשמעותית, המתאימה עצמה למציאות בעולם דינאמי, עבור התלמידים והצוות החינוכי כאחד. איריס גולדברג, מנהלת ביה”ס, שיתפה בתפיסה החינוכית המנחה: “אנו שואפים למוביליות ויצירת תמונת עתיד לכל בוגר, תוך פירוק המשוואה של מעמד סוציו אקונומי מורכב. לנגד עיננו בוגר גלובלי. אנו מאמינים כי ניתן לעשות זאת ע”י שמירה על הישגים לימודיים גבוהים ושאיפה למצוינות.” בביה”ס פועל מודל מצוינות המעודד את התלמידים לבגרות מצטיינת וביה”ס משקיע מאמצים במעקב והתאמת מענים אישיים לכל תלמיד. “לנגד עיננו ארבע מטרות עיקריות והעשייה החינוכית בביה”ס מותאמת אליהן: מוביליות חברתית ויצירת תמונת עתיד; שמירה על נתוני זכאות גבוהים וטיוב תעודת הבגרות; שילוב אוכלוסיות מיוחדות – חינוך לכל תלמיד ומחויבות לחינוך ערכי ולמעורבות חברתית.” בביה”ס פועלות תכניות ייחודיות העוסקות בהכנה לצה”ל, קידום המצויינות, וחינוך לתעסוקה לצד תכניות אורטוב: חמניות, אורט בריא, הנצחה ועוד.
תחנות ביה”ס, בהן ביקר המנכ”ל במהלך הסיור הדגימו את התפיסה החינוכית ויישומה בשטח: במתחם הלימודי- טיפולי של כיתת מגשימים הוצג מיזם ‘בגובה העיניים’ והמנכ”ל פגש בו תלמידים על הרצף ששיתפו בחוויה האישית שלהם, כתלמידים בביה”ס. בסדנת התיאטרון הוצגה תכנית ‘במה פתוחה- קולות חדשים בתאטרון’, בה דיברו התלמידים והמורים על הכח של התאטרון לגשר על פערים תרבותיים ולחבר בין אנשים. בסדנת תקשורת הציגו התלמידים והמורים את מיזם ‘מדברים תקשורת-מהשיח לשינוי’, בו חוקרים התלמידים את כוח התקשורת כהשפעה על המציאות באמצעות חיבור לעולם המדיה והדיאלוג. במרכז הלמידה נחשף המנכ”ל לתכנית ‘פורצי דרך- מצויינות וחדשנות בפעולה’, המהווה מרחב השראה, חשיבה יצירתית ותרגול התמודדות עם אתגרים בדרך להישגים יוצאי דופן.
תימורה שירי, סמנכ”ל וראש מנהל מח”ת, שיתפה את מלוא הערכתה לעבודה שנעשית בביה”ס: “העשייה מרשימה, בעיקר המאמץ למענים מותאמים לכל תלמיד. אני חושבת שכדאי לבנות תהליך חשיבה ולגבש תכנית לקידום נושא החיים המשותפים, שהוא חלק מה-DNA של הקהילה כאן.”
רז פרויליך, מנכ”ל אורט, הוסיף: “תודה לאיריס ולכל הצוות, על סיור מרתק, מלמד ומרגש. היה יפה לראות שהמורים שיתפו בסיפורים שבהם בית הספר תמך בהם. השיתוף היה מתוך מקום עמוק. גם מה שהתלמידים בחרו לספר היה מרגש ומלמד”. עוד הוסיף: “אנחנו נעים קדימה עם התהליך האסטרטגי בציר הפדגוגי – חיזוק מדדי המצוינות, בגרות ההייטק בעולם משתנה, ובמקביל בציר המודל הרשותי- אנחנו שואפים שרשת אורט תהפוך לרשת חינוך ולא רק רשת בתי ספר. אנחנו מאמינים שאי אפשר לראות את התלמידים ברצף של בית הספר בלבד ולכן צריך לייצר את הפלטפורמות המתאימות: כמו מכינה בכיתה י”ב, כדי להפוך את ביה”ס לרלוונטי יותר.”