ועידת החינוך של המועצה האזורית נווה מדבר התקיימה בבית הספר אורט אבו קרינאת בנגב, תחת הסיסמה “יחד מובילים חינוך בקהילה”, אירוע אותו הובילה המועצה בשיתוף רשת אורט ומשרד החינוך. האירוע עורר תהודה רבה וזכה לסיקור נרחב בתקשורת הערבית המקומית.
רשת אורט ישראל מפעילה במועצה האזורית נווה מדבר שישה בתי ספר ואבו קרינאת הוא אחד מהם, ובו אף היא בחרה לבנות מרכז מצוינות מתקדם וחדשני לרווחת תלמידי המועצה. בית הספר ממוקם בכפר אבו קרינאת הגובל במערב באבו תלול ובמזרח ברכס הרי אל-תלמה (רחמה), ובו מתגוררים כ -5,000 תושבים. הכפר הוכר בשנת 1999, והוא קרוי על שם השבט השוכן בו אבו קרינאת. הכפר כולל גם משפחות נוספות כמו אבן ראשיד, אבו עשיבה, אל-גנאמי, אבו פאריחה ומשפחות נוספות. ביה”ס נוסד בשנת 2006 ולומדים בו כיום קרוב ל-400 תלמידים, חלקם מוסעים אל בית הספר מנקודות שונות באזור ומרביתם, המתגוררים בקרבתו, מגיעים ברגל.
ראש המועצה האזורית נווה מדבר, סלאמה אבו עדיסאן, נשא דברים מרגשים, בהם שיתף כי בילדותו צעד יחף לבית הספר, והצליח לסיים רק כיתה ה’. למרות תנאי הפתיחה הקשים, חלם להתקדם בלימודים ובחיים הפוליטיים. הוא השלים בגרויות יחד עם ילדיו כשלמדו בתיכון, ולאחר מכן המשיך ללימודי משפטים באקדמיה: “החינוך הוא בראש סדר העדיפויות שלי, בין היתר גם לימודי השפה העברית”, הבהיר. בסוף המפגש שיתף: “המפגש מצוין מאוד. שמעתי את הרעיון של אורט והעברתי להם את הרעיון שלי. אני מקווה שהחינוך יטפס אל על וכולי תקווה שנראה עתיד יותר טוב לילדינו.”
עלי אלוושל’ה, מנהל אגף החינוך במועצה האזורית נווה מדבר, הציג את אסטרטגיית החינוך בכפרי המועצה, המתייחסת להעלאת אחוז תעודות הבגרות האיכותיות, על ידי הגדלת מספר תלמידי מדעים, חיזוק מקצועות הליבה, תוך התמקדות בחיזוק השפה העברית ויצירת אקלים למצוינות בבתי ספר תיכוניים.
ד”ר סולימאן אלאמור, מפקח משרד החינוך במחוז דרום, חשף כי בתי הספר של המועצה מועמדים לשלב השני והשלישי לקבלת פרס החינוך הממלכתי, והדגיש כי הדבר בא לידי ביטוי גם בהישגי בית הספר: “מי שמקדם את רמת החינוך הם מנהלי בתי הספר – המנהיגים היחידים בתחום. חובתנו כמערכת היא לתמוך ולעזור. לכנסים כאלה יש חשיבות רבה בהכוונת הדמויות הפועלות בתחום החינוך וההוראה – מורים, מנהלים, מפקחים, ואנשי המועצות. זה חשוב מאוד שהם ייפגשו יחד, יהיו סדנאות עבודה וכולם ילמדו אחד מהשני, וזוהי המטרה העיקרית של הכנס”.
מנהל ביה”ס אורט אבו קרינאת, מאלכ אבו קרינאת, הוסיף: “חשוב לנו שכל הבוגרים שלנו יצטרפו לאקדמיה ואנחנו עושים כל מאמץ כדי למנף את רמת החינוך בבתי הספר ורמת הבגרויות בבתי הספר התיכון, במקביל לחיזוק הערכים החינוכיים בחברה הערבית בכלל ובנגב בפרט”.
תימורה שירי, ראש מינהל חינוך ותפעול וסמנכ”ל ברשת אורט, חידדה את חשיבותה של השותפות בין אורט למועצה, למען העצמת הקהילה המקומית והתלמידים והפיכת החינוך לעוגן בקהילה: “המטרה היא להפוך את החינוך ואת השפה העברית בבתי הספר של הרשת לעוגן בקהילה. שאלות כמו: איך אני מכין את עצמי לאקדמיה? מה החלום שלי? איך אני בונה אותו ואיך אני לומד ממקומות בעולם על תהליכי השינוי? הם חלק מהותי מהתכנית שאנחנו מובילים. אנחנו לא רק מדברים על איך להתאים את התלמידים והמורים לשינויים, אלא גם את המנהיגים – את כל מי שנמצא כאן. המכלול הזה ישמש אותנו בעתיד בהובלת החזון של המועצה השלוב בזה של המדינה ובזה של אורט: לאפשר לתלמידים כאן להשתלב בצורה מיטבית בחברה ובעולם כולו. בשיתוף ובסנכרון כל המערכות יש המון כח, ווזה מגדיל את הסיכוי להצליח הרבה יותר”.
קרדיט צילום: Aiob Abo Madegam