חג הסִיגְד, הוא חגם של יהודים יוצאי אתיופיה, המסמל את הברית עם עמם ועם תורתם. סִיגְד חל בכ”ט בחודש תשואן (כ”ט בחשוון), 50 יום לאחר יום הכיפורים. הסיגד, מהמילה סגידה, הוא יום של צום, טהרה והתחדשות, ובמרכזו טקס חידוש הברית בין העם לאל, הכולל ברכות ותפילות לגאולה. הטקס נערך בראש הר גבוה, כסמל למעמד הר סיני, ומנהלים אותו כהני הקהילה. ההשראה למנהגי החג לקוחה ממעמד דומה המתואר בתנ”ך, שאותו קיימו עזרא ונחמיה בימי שיבת ציון. בשנת 2008 אושרה בכנסת הצעת חוק חג הסיגד, הקובע אותו כחג רשמי במדינת ישראל. ובפועל: קיום טקס ממלכתי שנתי לציון החג, לימוד על הסיגד בבתי הספר, ומתן יום בחירה במשק שבו עובדים יכולים לקחת חופשה. ברחבי בתי הספר של אורט מצויין החג מידי שנה במגוון פעילויות.
באיגרת שהפנה מנכ”ל אורט, רז פרויליך, לעובדי הרשת, שיתף: “חג הסיגד, שמציינת קהילת ביתא ישראל, הוא סמל לברית בין העם היהודי לאלוהים ולכמיהה לירושלים. לפני מספר שנים זכיתי לחוות מסע משמעותי באתיופיה, בו הכרתי מקרוב את עוצמתה של הקהילה המופלאה הזו. אחת החוויות המשמעותיות ביותר הייתה העלייה להר שבו הקהילה התכנסה בחג הסיגד ושם התפללו לירוסלם–חלום שהפך למציאות בדורות האחרונים. קהילת ביתא ישראל שמרה על זהותה במשך אלפי שנים, על אף המרחק הפיזי והתרבותי. המסע שלהם לארץ ישראל היה רצוף בקשיים עצומים וסבל רב (אלפים מבני הקהילה נפטרו/נרצחו בדרך)ועם הגעתם לכאן הם נאלצו ונאלצים להתמודד עם אתגרי קליטה מורכבים. חג הסיגד מזכיר לנו אמונה של כוחה אמונה ואת המחויבות לשמירה על זהות וערכים, גם בתנאים המאתגרים
ביותר, ואת חשיבות המסורת, הזיכרון וההמשכיות.”
השנה חל החג בפעם השניה בעיצומם של האירועים הקשים שפקדו את עם ישראל ב-7.10.2023. רבים מבתי הספר באורט בחרו לציין את החג בלימוד המורשת האתיופית העשירה: העיצוב הייחודי, התלבושות, המאכלים וטקס הכנת הקפה המסורתיים. אך נדמה שהפרק המרגש ביותר נגע לשמיעת העדויות ממסע העלייה לארץ ישראל, בייחוד על רקע האירועים הקשים שחווינו כעם ריבוני על אדמתו. ציון החג מהווה גשר של הבנה והערכה בין הקהילות המגוונות המרכיבות את הפסיפס הישראלי. באמצעות החוויות, הטעמים והסיפורים, התלמידים זכו להכיר מקרוב את אחת הקהילות המופלאות המרכיבות את עם ישראל.