ביקור מנכ”ל אורט, רז פרויליך, באורט יובלי אריאל: “מכוונים להרחבת מכינות קד”צ לכלל התלמידים בביה”ס”

רז פרויליך, מנכ”ל רשת אורט ישראל, בליווי מטה הרשת, הגיע לאחרונה לביקור באורט יובלי אריאל, זאת כחלק מחיזוק הקשר עם בתי הספר ברשת, הן בהיבט ניהולי והן בהיבטים חינוכיים ומעשיים. סדרת הביקורים בשטח מהווה הזדמנות לזיהוי צרכים, הערכת איכות ניהול, בחינת אקלים חינוכי, הכרות אישית עם תלמידים וצוותים חינוכיים ומהווה מקור חשוב של מידע בעיצוב מדיניות הרשת ובגיבוש מענים מותאמים, מדוייקים ומותאמים לאתגרי השעה.

קרית החינוך אורט יובלי אריאל, מהווה אבן שואבת לתושבי אריאל והסביבה. השנה, על אף אתגרי המלחמה עימם התמודד הצוות החינוכי, פרסם משרד החינוך נתונים מעוררי גאווה – 100% זכאות לבגרות בשנת הלימודים תשפ”ד. אין זה דבר של מה בכך, לאור העובדה, שכעשרה מעובדי בית הספר, גוייסו ללחימה ועשרות מורות, ניהלו שיגרה, במקביל לגיוסם של בני זוגן.

הביקור נפתח בהצגת תמונתו החינוכית של ביה”ס. מנהלת ביה”ס, אביגיל סאמין, שיתפה: “בית הספר הוא בית ספר שבורך במנהיגים עם נשמה ששואפים למצויינות. יש לי זכות גדולה להחזיק קהילה שלמה ולהוביל יחד עם כל הצוות שלי מנהיגות ומצוינות למען החברה ועל כך אני מודה לצוות המסור כאן. כל יום אנו שואלים עצמינו איך מה שאנו עושים משרת את המדינה שלנו, מובילים חתירה בלתי פוסקת להיות יותר טובים ביחס לעצמנו בכל המדדים ושואלים עצמינו איפה אנחנו רוצים ויכולים להשתפר. הכרזנו שהשנה עולים קומה ומתמקדים בתוכניות מנהיגות.”

בהמשך הוזמנה המשלחת לסייר בתחנות שונות, שהציגו טעימה מהעשייה החינוכית הענפה שבו.

בתחום העשייה הפדגוגית, מתמקד ביה”ס השנה בפיתוח מנהיגות אקדמית; בפיתוח קשרים עם האקדמיה ובלימודי הנדסאים. חברי המטה נפגשו עם תלמידי ותלמידות מסלול העתודה המדעית-טכנולוגית והתרשמו ממחקר שמובילים התלמידים בנושא מחלת הדושן; מנבחרת הרובוטיקה בביה”ס ומהממשקים של התלמידים והתלמידות עם האקדמיה ושוק העבודה. 3 פעמים בשנה התלמידים יוצאים לאוניברסיטת אריאל, נפגשים עם החוקרים, לומדים את הנושא ומובילים מחקרים במעבדות האוניברסיטה. את לימוד נושא המחקר, הם מקיימים מול מרצים, מה שמייצר עבורם חשיפה לתכנים מעמיקים והתנסות אקדמית, במטרה לעודד אותם להשתלב בעתיד באקדמיה ובשוק העבודה, בתחומי מדע וטכנולוגיה.

בתחום העשייה הערכית, מתמקד ביה”ס בחיזוק הקשר הבין דורי עם קהילת הגמלאים והקשישים בעיר. תלמידי ביה”ס פעילים בתכניות כמו: מועדון גלישה ומחוברים ע”ש שטיינברג, אותן מוביל ברשת אורט צוות אורטוב. התלמידים מנגישים ומלמדים טכנולוגיה את הגמלאים בקהילה ויוצאים נשכרים מהנתינה: “פתאום אני הולך ברחוב ואנשים מהקהילה מכירים אותי. זה גם חיבר ביני לבין סבא וסבתא שלי” – סיפר אחד מהם. המורה, ברוך בלום, רכז תכנית מועדון גלישה בביה”ס, סיפר על מיזם ייחודי בו התגייסו התלמידים לתרגם עדויות של ויטרנים, ותיקי מלחמת העולם השנייה, מרוסית לעברית, מה שיצר חיבור והזדהות של התלמידים כלפי הדור השלישי ומהצד השני העמיק בויטרנים תחושת שייכות וכבוד והעצים אותם.

בתחום פיתוח מנהיגות אישית וחוסן אישי, מתמקד ביה”ס בלימודי העשרה. רונית מטלון, רכזת מנהיגות אישית בביה”ס, שיתפה: “בנינו מערך מותאם בשיתוף הרשות המקומית(מתי”א – מרכז תמיכה יישובי/אזורי). מגיעה לכאן מומחית בנושא חרדות ודוקטור שעושה עבודה עם התלמידים והמורים. בכל יום מגיעות מטפלות ופסיכולוגית בית הספר והשנה ניתן מענה אישי גם לצוות המורים.” בהמשך, הציגו תלמידי מגמת תיאטרון הצגה שהעלו והפיקו בנושא חרמות בפני קהילת ביה”ס וההורים.

בביה”ס פועלת מכינת “ואהבת”, בה משתתפים שמיניסטים המעוניינים לקדם את הפיתוח האישי שלהם. במכינה מתמקדים בבניית הזהות ותחושת השייכות לקהילה ולמדינה לקראת היציאה לחיים בוגרים. אחת לשבועיים דנים בנושאים בוערים בחברה הישראלית ומתנסים במפגש עם מגוון דעות, הובלת דיאלוג אפקטיבי והיכולת להכיל דעות שונות. בלה, רכזת המכינה הבית ספרית, שיתפה את חברי המטה בדילמות ניהוליות שעל הפרק: האם רוצים שהמכינה תהיה שכבתית עבור כל התלמידים והאם להרחיב את המכינה לכולם. מנכ”ל הרשת, רז פרויליך, התייחס לתכנית: “אנחנו רוצים שתלמידים שלא מגיעים ו/או לא יכולים להגיע למכינות קדם צבאיות, יקבלו את זה בבתי הספר שלנו. זוהי דרך לחשוף אותם לתהליך מאוד משמעותי ועוצמתי ולמפגשים עם דמויות מעוררות השראה.”

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *