מנכ”ל אורט, צבי פלג; מנכ”ל אורט הנכנס, רז פרויליך וצוות מטה הרשת, הגיעו לביקור באורט תל נוף, ביקור שקיבל את הכותרת הסימלית: נקודת התחלה. התלווה לביקור פרופ’ שמריהו עוז, חבר דירקטוריון אורט. תיכון ומכללה להנדסה ותעופה אורט חיל האוויר תל נוף, כשמו כן הוא, הינו ביה”ס, תיכון ומכללה טכנולוגית להנדסה ותעופה המאפשר לבוגריו לרכוש מקצוע אזרחי אטרקטיבי בתחום התעופה ולבסס את עתידם. ביה”ס ממוקם בתוך בסיס ח”א תל נוף (בח”א )8 באזור גדרה והקרבה הזו מאפשרת לשלב בלימודים טכנולוגיים ומקצועיים התנסות מעשית. ייחודיותו של ביה”ס היא בהכשרת ושילוב בוגרים איכותיים לשרות במערך הטכני של ח”א.
תלמידי בית הספר ומנהל ביה”ס, אבי בז’ה, קידמו את פני האורחים והובילו סיור במרחבי ביה”ס, במהלכו קיבלו האורחים הצצה לשיגרת הלימודים בבית ספר הממוקם בבסיס צה”לי, במהלכו ביקרו גם במיצג החטופים. שיתוף הפעולה עם מפקדי הבסיס מהווה נדבך משמעותי בהצלחות והישגי ביה”ס ותלמידיו. למנהל ביה”ס אף הוענקה מדליית ההוקרה “מעל ומעבר” של חיל האוויר, המוענקת ע”י מפקד החיל לדמויות שתרמו לחיל באופן יוצא מגדר הרגיל והביאו ערך מוסף ליחסי הגומלין שבין חיל-האוויר לחברה הישראלית. המדליה הוענקה לבז’ה על המפעל החינוכי שהוא מוביל שנים באורט תל נוף.

בהמשך הציג בז’ה את נתוני ביה”ס. ביה”ס מהווה עבור תלמידיו מסגרת של 12 שנות לימוד בה הם רוכשים תעודת מקצוע, וניתנת להם האפשרות להמשך לימודים במסלול הנדסאים. בנוסף לרכישת מקצוע אזרחי, כל תלמיד בביה”ס רוכש הסמכה המאפשרת לו את הזכות לשרת במערך הטכני של חיל האויר ולצבור נסיון מקצועי רב לפני יציאתו לחיים האזרחיים. ביה”ס הספר הוא על אזורי ולומדים בו כ-380 תלמידים מיישובים מגוונים ובמכללה עוד 76 סטודנטים. בביה”ס 4 מסלולי לימוד: הנדסת חשמל-בקרה ואנרגיה; הנדסת מכטרוניקה – רובוטיקה; הנדסת מכונות – התמחות תעופה; ומבנאות (ללא מסלול טכנאים/הנדסאים).
תלמידי כיתה ט’ לומדים מקצועות כלליים וזוכים להיחשף באופן עיוני ומעשי לכל אחת מהמגמות במהלך שנת הלימודים כדי שתהיה באפשרותם היכולת להחליט ולבחור בהמשך לימודים במגמה המתאימה להם ביותר. ההתנסות המעשית מתקיימת בטייסות, מוסכי, סדנאות ומעבדות הבסיס. במהלך הלימודים בכיתה יא’-יב’ התלמידים משתבצים בעבודה פעם בשבוע על מטוסים וציוד תעופתי בבתי המלאכה של יא”א 22 ונחשפים לטכנולוגיות ברמות הגבוהות ביותר. התלמידים מועסקים כאזרחים עובדי צה”ל, וזוכים לשכר עבור עבודתם המשולמת בסוף כל חודש, ותנאים סוציאליים בהתאם.
משאבים רבים מוקצים לאיתור ומתן מענה לקשיים לימודיים, חברתיים, מצוקות רגשיות, ומניעת נשירה, כמו גם תמיכה בתלמידים ומשפחות קשות יום (סל מזון, ביגוד, ספרים, מחשבים), במקביל לפיתוח אישי ומקצועי של הצוות החינוכי.
מלבד זאת, מתקיימים שיתופי פעולה עם היחידה לקידום אקלים מיטבי בבית הספר. פרויקטים שונים ברובוטיקה, טקסי סיום, חלוקת דיפלומות ופרסים למצטיינים. נבחרת ביה”ס ברובוטיקה משתתפת באופן קבוע בתחרויות רובוטיקה ארציות ובינלאומיות והיא זוכה להישגים מרשימים. חברי הנבחרת הדגימו את פעולות הרובוט שנבנה במעבדות ביה”ס והתחרה השנה בתחרות FIRST.
במהלך הביקור סיירו חברי המשלחת במעבדות ובמקומות העבודה ביחידה יא”א 22, שוחחו עם תלמידים שהציגו פרויקטים שונים ונפגשו עם בוגרים מהם שמעו על ההזדמנות שביה”ס יצא עבורם.
מנכ”ל הרשת, צבי פלג, נפגש עם הצוות החינוכי והודה להם על מסירותם המקצועית והשקעתם הרבה בקידום התלמידים. את הביקור חתם בדברי סיכום, מפקד יא”א(יחידת האחזקה האווירית) 22: “נמשיך לבצע את משימתנו כנדרש. לאנשי היחידה מוטיבציה גדולה, הם מחוברים למשימה ומבינים את האתגר ואת צו השעה. היחידה והמערך הטכני כולו עובדים על מנת לאפשר לחיל-האוויר לטוס בבטחה – בעזרת אומץ הנדסי, יוזמה וחתירה לתוצאה סופית מושלמת”

ביה”ס מקיים פעילות חינוכית חברתית ערכית ענפה בדגש על חינוך ערכי; זהות יהודית; מעורבות קהילתית; יוזמות ופרויקטים בנושא חברה, מנהיגות והעצמה אישית. הפעילות היא מגוונת וכוללת טיולים, הצגות, ימי ספורט, סמינרים, טקסים, מסיבת סיום יב,’ אימוץ בית אבות, פעילות שוטפת עם צוות הנוער העובד והלומד, השתתפות בתחרות רובוטיקה עולמית, פעילות בבתי חולים ועוד. פועלות בו עשרות תכניות אורטוב כמו: פרי גנך; מועדון גלישה; חמניות; ניקיון כדרך חיים; יום המילה הטובה; נוער פורץ דרך-מנהיגות צעירה לצד תכניות של משרד העבודה כמו: תכנית אס”א – אלימות, חומרים אסורים, קבלת האחר, זוגיות; הוראת השואה – משואה לתקומה; הכנה לצה”ל וחונכות אישית.