המנהל למו”פ ולהכשרה באורט יזם והוביל סיור לשגרירי 9 מדינות אסיה באורט לבוביץ’ נתניה

רשת אורט ישראל ביוזמת המחלקה לשיווק בינלאומי במנהל למו”פ ולהכשרה ובשיתוף פעולה עם לשכת המסחר ישראל-אסיה ארחה ביקור של שגרירי תשע מדינות אסיה: הודו, סרי לנקה, נפאל, תאילנד, הפיליפינים, וייטנאם, סין, סינגפור, קוריאה ואוזבקיסטן באורט לבוביץ בנתניה, אחד מבתי הספר המובילים ברשת ובישראל בשילוב טכנולוגיות ותכניות יזמות חדשניות בעשייה החינוכית. מטרת הביקור היתה לאפשר לשגרירים הצצה מרתקת לאופן בו מיושמות ומשולבות טכנולוגיות למידה חדשניות ומתקדמות בלמידה ובהוראה ברשת אורט. בהמשך אף השתתפו בפאנל בנושא אתגרי החינוך במאה ה-21.

ורד דברת, מנהלת ביה”ס, קיבלה את פניהם והציגה את ביה”ס: “אנחנו גאים ונרגשים לארח אתכם, לשתף ולחלוק אתגרים וסוגיות בנושאי חינוך וטכנולוגיה, ודרכים לחיבור דור העתיד לעולם הדיפלומטי.”

סמנכ”ל וראש מנהל מו״פ והכשרה באורט, שרון גרינברג, חיזק את דבריה: “אנו גאים לחלוק את המומחיות והמשאבים שלנו עם הקהילה הבינלאומית. אנו מאמינים ששיתוף פעולה הוא המפתח לקידום חינוך STEM ברחבי העולם ולהכנת הדורות הבאים לאתגרים ולהזדמנויות של המאה ה-21”. עוד הציג בפניהם תכניות חינוכיות חדשניות שמוביל מנהל מו”פ והכשרה בבתי הספר של רשת אורט בתחומי מדע, טכנולוגיה ומיומניות חיים שונות, כחלק מקידום חזון אורט על בתי הספר של המחר.

מנכ”לית לשכת המסחר ישראל-אסיה, לירון אורמן, הוסיפה גם היא: “לשכת המסחר ישראל-אסיה מציינת השנה 40 שנים להיווסדה, לרגל זאת הלשכה מארגנת סדרת אירועים לשגרירי אסיה בישראל. שגרירי מדינות אסיה בישראל רואים את החינוך בישראל כאבן דרך במסלול לחדשנות ויזמות, והיו נרגשים לבוא איתנו לבקר בבית ספר תיכון מצטיין בישראל”.

השגרירים שהוזמנו לסייר במרחביו היפים של בית הספר, נפגשו עם תלמידים ושמעו מהם על החוויה החינוכית מנקודת מבטם. אלו האחרונים הציגו בפניהם את מגוון תחומי הפעילות, המחקר והחדשנות בבית הספר. תלמידי מגמות הנדסת תוכנה ומידע ונתונים הציגו בפניהם פרויקטי הייטק שונים. האורחים שמעו ובעיקר נהנו והתפעלו מרובוט שפיתחו, בנו ותפעלו התלמידים. תלמידי מגמת דיפלומטיה בינלאומית הדריכו את האורחים בתערוכה הצילומים כמו גם בפרויקט ההסברה הישראלית בו לקחו חלק בחודשים הראשונים של המלחמה. רכזת האנגלית בביה”ס, זוהר יעקובסון, שיתפה אותם בדרכי ההוראה בשעורי האנגלית המשלבים בינה מלאכותית.
 
רגע מרגש במיוחד היה כאשר הגיעו השגרירים אל המתחם החדש שהוקם בבית הספר לזכרם של חללי ונרצחי חרבות ברזל.
 

אילנה אלש, ראש תחום פיתוח עסקי ושיווק בינלאומי במפ”ה סיכמה את הביקור: “האורחים והמארחים הביעו התלהבות משיתופי פעולה עתידיים וביקור זה לא רק חיזק את הקשרים החינוכיים בין מדינות יבשת אסיה לישראל אלא גם נתן השראה לתלמידים להמשיך ולרדוף אחר חדשנות ומצוינות. המפגש כולו התקיים בשפה האנגלית. תענוג אמיתי היה לשמוע את התלמידים מדברים בבטחון וברהיטות. תודה לכל העוסקים במלאכה להצלחת הביקור.”

6

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *