גאווה אורטית! תלמיד אורט גבעת רם במקום הראשון בתחרות מדענים ומפתחים צעירים לשנת 2024

בטקס מרגש ורב משתתפים שאורגן על ידי מוזיאון המדע בשיתוף מנהל החינוך הטכנולוגי במשרד החינוך, עיריית ירושלים ובחסות האקדמיה הלאומית למדעים הוכרז והוענק לאחרונה הפרס הראשון לדניאל גולשדמיט, תלמיד י”א באורט גבעת רם ע”ש חרמץ בירושלים בתחרות מדענים ומפתחים צעירים בישראל לשנת 2024. עבודתו של דניאל בתחום מדעי החיים PATEN: Predicting Acute Toxicity with Ensemble ,Neural Networks זכתה לעניין רב. המחקר שערך זוהה כחדשני וראשוני בשילובו בין כימיה חישובית ולמידת מכונה מתקדמת לניבוי הרעילות האקוטית, ובכך הוא יכול לקדם את תחום פיתוח התרופות שכיום משתמש בעיקר בניסויים בבעלי חיים לזיהוי הרעילות. את דניאל ליוותה במהלך כתיבת המחקר מורתו, רקפת נשר.

מנהל ביה”ס, דוד גרקו, ברך את דניאל על ההישג המרשים: “גאווה גדולה וכבוד גדול למכללת אורט גבעת רם ולרשת אורט ישראל.”

גם מחקרה של תמר כהן, מאולפנית אורט טבריה בטכנולוגיה ומדעי המחשב, עורר עניין רב וזיכה אותה בצל”ש על פרוייקט בעל תרומה רבה לקהילה.

קודם לכן, התכנסו בני הנוער שהעפילו לגמר התחרות, ביניהם ששה תלמידים מאורט, במוזיאון המדע בירושלים לסבב שיפוט, אליו נערכו בחודשים האחרונים. הם הציגו את הפרויקטים ועבודות המחקר שלהם בפני חבר השופטים, המורכב מחוקרים מובילים באקדמיה ואנשי תעשייה. בצהרי היום התקיים כאמור טקס ההכרזה על הזוכים באוניברסיטת ירושלים.

בהצלחה

תוכנית מב”ט של משרד החינוך הינה תוכנית ייחודית הנותנת מענה לתלמידים מצטיינים בחינוך הטכנולוגי בעלי יכולות גבוהות במיוחד, המעוניינים לשלב את לימודיהם עם לימודי יזמות וטכנולוגיה, תוך התמקדות במיומנויות נדרשות. התוכנית הינה תלת שנתית ומאפשרת לתלמידים ללמוד מקצוע התמחות ולבצע את פרויקט גמר בצורה התנסותית ומעשית. כל זאת בליווי גורמים מומחים ומקצועיים ממעבדות מחקר במוסדות אקדמיים, מחברות ההיי-טק והתעשייה המובילות במשק ומצה”ל. במסגרת התוכנית משתתפים התלמידים והתלמידות בתחרות ארצית במספר קטגוריות וניתנת האפשרות לזוכים להשתתף בתחרויות בינלאומיות יוקרתיות. השנה, הפגינו תלמידי אורט נוכחות מרשימה בפרויקטים שהגיעו לגמר בתחומים השונים.

טכנולוגיה ומדעי המחשב

המיזם של ליאור ציקורל ומאיה סער, תלמידי אורט אבין ר”ג התקבל לתחרות מדענים ומפתחים צעירים בישראל לשנת תשפ”ד, בתחום טכנולוגיה ומדעי המחשב. השניים פיתחו רובוט אוטונומי לביצוע בדיקות בחדר בידוד – IsoPal

גם המיזם שפיתחה תמר כהן, תלמידת י”ב באולפנית אורט טבריה, הפעילה בתכנית בשלוש השנים האחרונות, SPCR- Smart Phone Card Refund – אפליקציה המאפשרת למשתמש להזין את כל כרטיסי ההנחה והמתנה ולשלם באמצעותה, התקבל לתחרות באותו תחום.

היסטוריה ומדעי המדינה

הפרויקט של תלמיד אורט קרית מוצקין, שגיא פלדמן, בנושא יהודים שהגיעו בערוב ימיהם לארץ ישראל, למות ולהיקבר בה, במאה ה-19 ובראשית המאה ה-20 עורר את תשומת לב חבר השיפוט ונבחר לעלות לגמר הארצי.

מדעי החיים והסביבה

עבודת החקר של אגם חיים, תלמידת מכללת אורט גבעת רם ע”ש יוסף חרמץ, ירושלים, בנושא השפעה של מיקרו-כבידה על שימוש באנרגיה בתאי מערכת החיסון, מעלה ממצאים המראים שמיקרו-כבידה משפיעה על ייצור האנרגיה בתאים מסוימים, ועלולה לסכן את יכולתה של מערכת החיסון להילחם בזיהומים בחלל. עבודתה של אגם זכתה לעלות גם היא לגמר התחרות הארצית.

עבודתו של חברה ללימודים, דניאל גולשמיד ממכללת אורט גבעת רם ע”ש יוסף חרמץ, ירושלים בנושא PATEN: Predicting Acute Toxicity with Ensemble  ,Neural Networks נמצאה ע”י צוות השיפוט פורצת דרך וזיכתה אותו במקום הראשון וכבעלת פוטנציאל לתרומה לפיתוח תרופות שכיום משתמש בעיקר בניסויים בבעלי חיים לזיהוי הרעילות.

התחרות מתקיימת בכל שנה במוזיאון המדע בירושלים, כחלק מאירועי השבוע הלאומי למדע, החל בסמוך ליום הולדתו של אלברט איינשטיין. מתחרים בה מיטב הפרויקטים המחקריים וההנדסיים שבוצעו בשנה האחרונה על-ידי תלמידי תיכון מכל רחבי הארץ.

התלמידים שנרשמו לתחרות וזכו להגיע לשלב הגמר, משתתפים בכנס ייחודי בן שלושה ימים בירושלים. במהלך כנס זה נערך תהליך השיפוט, שבשיאו מכריזים על הזוכים בטקס חגיגי במעמד נבחרי ציבור, מכובדים רבים, ההורים והמורים של התלמידים המדענים והמפתחים.

לאחר התחרות מתקיימת תערוכת עבודות במוזיאון המדע בפני הקהל הרחב, שמושכת תשומת לב רבה של התקשורת והציבור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *