רצף חינוכי והמודל הרשותי של אורט

החברה הישראלית עוברת בשנים האחרונות, אירועים דרמטיים ומטלטלים שלא פסחו גם על מערכת החינוך. לנגד עינינו משתנה העולם בקצב מהיר, ולרשת אורט כרשת החינוך הגדולה בישראל, תפקיד חשוב בעיצוב השנים הבאות. הרשת, הציבה לעצמה מטרה להיות שותפה אסטרגית בתחום החינוך והקהילה ברשויות המקומיות, מתוך הכרה בחשיבות העצמת הרצף החינוכי. חיזוק הקשר עם הרשויות המקומיות בדגש על הפריפריה החברתית – גאוגרפית, הוגדר כיעד מרכזי ואסטרטגי.

רז פרויליך, מנכ”ל רשת אורט, שיתף: “חינוך לא עושים לבד. חינוך עושים בשותפות וביחד. רשת אורט היא לא רק רשת של בתי ספר, אלא שותפה מרכזית ואסטרטגית של הרשות המקומית לבניית קהילה חזקה ועוצמתית. מתוקף היותה רשת החינוך הגדולה ביותר בה לומדים כ-100,000 תלמידים המהווים כ-10% מכלל התלמידים בחינוך העל יסודי בישראל, יש לרשת את היכולת לתת מענה רחב לכל הצרכים הפדגוגיים והחוסניים של הקהילה ואת כל זה הכי טוב לעשות תוך שיתוף פעולה רחב עם גורמים נוספים המהווים יחדיו את הכוח המניע להצלחה משותפת ולהישגים בעלי השפעה רחבה. חינוך אינו רק כלי ללימוד, אלא עוגן מרכזי שמחזק את הקהילה, מטפח את תחושת השייכות ומוביל את הדור הבא אל עבר עתיד של מצוינות. חינוך לא מתחיל בבוקר ומסתיים אחר הצהרים ולא מסתיים בחופשת הקיץ, התפקיד שלנו הוא ללוות את התלמידים ברצף מגן ועל אחרי י”ב מהבוקר עד אחר הצהרים. שיתוף הפעולה עם הרשויות הוא תוצאה של בניית אמון ועבודה משותפת ארוכת שנים, שמטרתה ליצור קהילה איתנה, מקדמת חדשנות ומחוברת, שהצעירים בה יהוו את דור העתיד האיכותי והמוביל של מדינת ישראל”.

בשנתיים האחרונות החלה אורט לקדם את המודל הרשותי כחלק מתפיסה לפיה החינוך מהווה עוגן בקהילה, בערי הצפון כמו טבריה, מגדל העמק ונהריה. התכנית מתמקדת בהטמעת חדשנות בחינוך העל-יסודי בעיר והעמקת מצוינות טכנולוגית מדעית בתהליכי ניהול בתי הספר בעיר. לצד תכנון חינוכי ופדגוגי מגוון, וליווי תהליכי עומק משמעותיים, משקיעה רשת אורט ישראל בפיתוח תשתיות ובסביבה לימודית חדשנית ומתקדמת. את הטמעת המודל החינוכי המוניציפלי של רשת אורט ישראל מוביל אבי אבירם, סגן ראש מינהל חנוך ותפעול באורט ומנהל האזור מטעם אורט. הרשת מתקדמת ביצירת צוותי עבודה קהילתיים משותפים בתוך כל רשות, המקדמים עשייה חינוכית לאורך כל שנות החינוך של הילד בישוב. שותפות מתמשכת זו עם הרשות בנושאי חינוך וקהילה מגיעה מהרצון לחזק את את הקהילה, לבסס מערכת חינוך המושתתת על חיבורים עם החינוך הבלתי פורמלי בכל המגזרים – חינוך מבוקר עד ערב ומתוך הבנה שלחינוך הוליסטי, חלק חשוב בבנית חוסן ערכי רגשי פדגוגי.