יום האישה הבינלאומי – תלמידי אורט מובילים פעילויות הסברה, פרגון והעצמת נשים

יום האישה הבינלאומי, שנקרא במקור “יום הפועלות הבינלאומי”, מצוין ב-8 במרץ בכל שנה, ע”י ארגון האומות המאוחדות ומדינות רבות בעולם, ובינהן ישראל. ביום זה מציינים את המאבק למען שוויון זכויות לנשים ואת מאבק הנשים לצדק, לשלום ולקִדמה. יום זה מוקדש לבחינת ההשתלבות של נשים בכלכלה, בפוליטיקה ובחברה ולציון הישגיהן בתחומים אלו.

שנת הקורונה הציפה אל פני השטח נושאים רבים העוסקים במעמד האשה: החל מאלימות נגד נשים שגדלה עקב סגרים ובידוד חברתי, שיוויון תעסוקתי במקומות העבודה שהציף את חלוקת הנטל בין הורים לילדים מחוסרי מסגרות, שיעור האבטלה בקרב נשים בעקבות המשבר הכלכלי ועד לתרבות היופי החיצוני עם סגירת מכוני היופי והמספרות.

בבתי הספר ברשת אורט ניצלו את העובדה לפעילויות הסברה, פרגון והעצמת נשים. שומרי המסך של אורט העבירו שיעורים על פמיניזם בעידן הדיגיטלי, תלמידי פרויקט מחברים בין העולמות, יצרו כרזות בעקבות סיפורה של מלאלה יוספזאי ובעשרות בתי ספר התקיימו מפגשי השראה עם נשים מנהיגות ומובילות, תלמידים חילקו פרחי שוקולד למורות ועובדות, הוכנו פדלטים עם משפטי השראה של מפורסמות ושעורי חינוך הוקדשו לנושא.

בבתי ספר רבים התקיימו תערוכות ציורים בנושא העצמה נשית. סופיה נלובינה, תלמידת כיתה ז’ באורט חולון, בחרה לציין את יום האישה הבינלאומי על ידי ציור דמותה של שירה איסקוב: “בחרתי בשירה, בגלל שבשבילי היא דמות להשראה. היא עברה אלימות מאוד קשה שכמעט הסתיימה במוות, ומאז שהתחילה להשתקם, נלחמה עבור זכויות הנשים והרימה מדינה שלמה”.

מרכז פרס לשלום ולחדשנות העניק את אות האבירות לקבוצת נשים שהן דמויות מעוררת השראה, הסוללות דרך לנערות ונשים נוספות למען הפיכת העולם לטוב יותר. בין האבירות, שירין נטור חאפי, מנהלת ביה”ס אורט למדעים והנדסה בלוד.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *